Firstbeat hyvinvointianalyysi

Firstbeat hyvinvointianalyysi on uusinta teknologiaa hyödyntävä analyysi, joka tuo hyvinvoinnin mittaamisen aivan uudelle tasolle.

 

Hyvinvointianalyysi auttaa löytämään jokaiselle parhaan tavan stressin hallitsemiseen, työhyvinvoinnin ylläpitämiseen sekä suorituskyvyn parantamiseen. Hyvinvointianalyysi auttaa löytämään asiat, jotka kuormittavat kehoa ja vastaavasti se auttaa tunnistamaan positiiviset tekijät, jotka auttavat palautumiseen. Hyvinvointianalyysin avulla voi tunnistaa ajoissa ylikuormituksen ensioireet, jotta osaa rauhoittaa tilanteen.

 

Stressiä on olemassa sekä hyvää että huonoa. Sama pätee uneen – unenlaatu voi olla joko hyvää tai huonoa. Huono uni ei palauta kehoa rasitustilasta, minkä takia on tärkeää tunnistaa ne tekijät, jotka vaikuttavat omaan unenlaatuun. Firstbeat-mittaus pystyy selvittämään nämä tekijät, jonka jälkeen on helpompaa kiinnittää elämässään tarvittaviin asioihin huomiota. Kun tuntee oman kehonsa ja tietää miten se reagoi erilaisiin asioihin, on helpompi vaikuttaa omaan hyvinvointiinsa ja vireystilaansa.

 

Sykevariaatiomittaus on menetelmä, joka perustuu sydämen syketietoa analysoivaan hyvinvointianalyysiin. Se tunnistaa kehon sykevälivaihtelut ja antaa luotettavaa sekä havainnollista tietoa kehon kuormituksesta. Hyvinvointianalyysia ei pysty huijaamaan ja sen perusteella voidaan saada kattava kuva ihmisen hyvinvoinnista niin työssä kuin vapaa-ajallakin. Analyysi raportoi myös unenlaadusta sekä mahdollisen liikunnan vaikutuksesta kehon hyvinvointiin. Hyvä esimerkiksi on tilanne, jossa henkilö on nukkunut vaikkapa 9 tunnin yöunet. Olo on silti väsynyt ja keskittymiskyky kateissa. Hyvinvointianalyysi antaa vastauksia tähän ja luultavasti vapaa-aika on vienyt liikaa voimavaroja tai aiempi työtaakka on ollut niin kova, ettei siitä ole kunnolla palauduttu. Jos esimerkiksi harrastaa liikuntaa tai nauttii alkoholia juuri ennen nukkumaan menoa, alkaa palautuminen vasta muutamaa tuntia myöhemmin. Vaikka uneen pääsisi nopeasti, niin luultavasti aamulla ei ole virkeä.

 

Hyvinvointianalyysin sykevälivaihtelumittaus toteutetaan 3 päivän aikana. Jos kyseessä oleva henkilö tekee vuorotyötä tai matkatyötä, niin mittaus tehdään mieluiten 5 – 6 vuorokauden ajalta. Sykevälimittari sisältää kaksi elektrodia, jotka kiinnitetään iholle. Ne alkavat toimia itsekseen saman tien. Elektrodeja pidetään asennettuna kehoon ympäri vuorokauden, paitsi suihkun aikana. Jotta mittauksesta saadaan mahdollisimman kattava kuva henkilön elämästä, niin suositeltavaa on, että mittausajanjaksoon sisältyy niin työpäiviä kuin vapaapäiviäkin. Kun mittaus on ohitse, asiantuntija purkaa mittausdatan ja antaa palautteen tuloksista. Jokainen saa kattavan monisivuisen raportin kuluneista päivistä sekä ohjeet oman hyvinvoinnin parantamiseen.

 

Hyvinvointianalyysin hyödyt

  • Itsetuntemus lisääntyy
  • Työhyvinvointi lisääntyy
  • Henkilökohtainen hyvinvointi paranee
  • Elämäntapojen merkitys havainnollistuu
  • Stressin ja palautumisen tasapainon löytyminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *