Mitä, miksi ja miten – Rasvaimu

Rasvaimusta on varmaan yhtä monta mielipidettä kuin on ihmistä. Tarkoituksenani on tällä postauksella poistaa joitain uskomuksia ja pyrkiä tuomaan esille faktoja, joita tähän toimenpiteeseen ja sen suorittamiseen liittyy. Aivan ensimmäiseksi on hyvä tehdä selväksi se, että rasvaimu ei ole laihdutuskeino, vaan tapa poistaa vartaloon kertynyt rasva sellaisesta paikasta, mistä se ei lähde dieetin tai liikunnan avulla. Toinen tärkeä asia rasvaimuista puhuttaessa on muistaa se, että tyypillisesti rasvaimuun sisältyy täysin samat riskit, jotka sisältyvät mihin tahansa samantyyppiseen toimenpiteeseen. Rasvaimu tyypillisesti tehdään nukutuksessa, joten senkin osalta riskit ovat todelliset. 

Rasvaimuja voidaan tehdä monella eri tavalla. Tyypillisin tapa tehdä rasvaimu on suorittaa se pienillä kanyyleillä, joilla imetään rasvaa pois halutulta alueelta. Toinen tapa on käyttää nestettä rasvaimun yhteydessä siten, että vettä suihkutetaan muokattavaan kohtaan ja tästä syystä rasvakudos irtoaa tehokkaammin. Tämän toimenpiteen avulla imetty rasvakudos voidaan käyttää jälkikäteen rasvansiirrossa, jos siihen on tarvetta. Eräs vanha, hieman huonompi tapa on käyttää ultraääntä hajottamaan rasvakudosta imun yhteydessä. Huonompi tapa tämä on sen vuoksi, että ultraääni aiheuttaa palovammoja, jotka voivat pahimmillaan johtaa käsiteltävän alueen ihon kuolioon. Uusin tapa on käyttää korkeataajuista laseria hajottamaan rasvakudos. Tämän menetelmän on todettu olevan hyvin turvallinen, koska laser ei vaikuta muuhun kuin rasvakudokseen. Laserhoidon jälkeen suoritetaan tyypillisesti kevyt rasvaimu, jolla rasva poistetaan. Toinen vaihtoehto on odottaa hoidon jälkeen kolmisen kuukautta, jonka aikana rasva poistuu elimistöstä itsestään. Lisäksi tämä toimenpide voidaan hoitaa

Yhteistä kaikille rasvaimumenetelmille on se, että tulokset ovat pysyviä. Poistetut rasvasolut eivät siis uusiudu tai kasva takaisin ja hoidettu alue on pysyvästi rasvaton. Eri rasvaimutekniikoilla pystytään vaikuttamaan eri tavalla. Esimerkiksi perinteisellä rasvaimulla pyritään kerralla poistamaan suuria määriä rasvaa, kun sitten taas laserhoidolla voidaan tehdä tarkkoja muokkauksia esimerkiksi leuan tai allien alueelle.

Ennen rasvaimuun menoa kannattaa harkita tarkkaan ensinnäkin se, että mihin menee. Suomessa laadukas rasvaimu on saatavilla esimerkiksi Plastiikkakirurgi Dietz:iltä sekä muutamat sairaalat. Lisäksi tulee tarkkaan harkita, olisiko kuitenkin mahdollista päästä ylimääräisestä rasvasta liikunnalla ja ruokavaliolla. Rasvaimulla ei kuitenkaan ole samoja terveysvaikutuksia kuin liikunnalla ja terveellisesti syömällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *