Onko rintojen suurennus turvallista?

rintojen suurennusRintojen suurennus hakuterminä on Google Trendsin mukaan ollut tasaisen suosittu Suomessa vuoden 2007 alkupuolelta asti. Silloin ko. operaatiosta alettiin Suomessa yleisesti puhumaan esimerkiksi medioissa. Keskustelua herätti esimerkiksi yhdessä vaiheessa yleistyneet matkat Eestiin ottamaan täytettä rintoihin edullisemmin kuin Suomessa sekä viimeisimpänä PIP-implantit, jotka todettiin terveydelle vaarallisiksi.

PIP-kohu

Kohu sai alkunsa, kun Ranskassa todettiin kahdeksan naisen sairastuneen syöpään, joille oli laitettu Poly Implant Prothese (PIP) nimisen yrityksen valmistamat rintaimplantit. Suomalaisten terveysviranomaisten mukaan linkkiä syövän ja implantin välillä ei löydetty, mutta suurempi ongelma PIP implanteissa oli se, että niissä oli käytetty rekisteröimätöntä silikoonigeeliä, joka kestävyys ei vastaa sitä mitä vaaditaan ja saattaa revetä helpommin. Repeämisestä aiheutuu suurella todennäköisyydellä tulehdus rintaan, joka voi pahimmassa tapauksessa olla hengenvaarallinen.

Kauneusleikkaukset Suomessa

Rintojen suurennusleikkaukset, kuten kaikki plastiikkakirurgiset operaatiot ovat tarkassa kontrollissa. Ensinnäkin Suomessa operaatioita suorittaa ainoastaan plastiikkakirurgiaa opiskelleet lääkärit. Lisäksi se, missä operaatioita voi suorittaa, on tarkasti rajoitettua. Käytännössä kauneusleikkauksia voi tehdä vain sairaaloissa, ainoastaan pistoshoitoja voidaan suorittaa muualla kuin sairaalassa. Rintojen suurennus voidaan suorittaa tällä hetkellä ainoastaan leikkauksella, eli se suoritetaan aina sairaalassa.

Kannattaako vai eikö?

Rintojen suurennus on viime kädessä jokaisen naisen oma päätös, eli kysymykseen ei oikeaa vastausta ole olemassa. Syitä implanttien haluamiseen voi olla useita, ja esimerkiksi rintasyövästä kärsineillä uuden rinnan poistetun tilalle saaminen voi tuoda kadonneen itsetunnon takaisin. Suomessa rintojen suurennus on kuitenkin turvallista, kun sen teettää tunnetulla alan ammattilaisella. Ammattitaitoisia plastiikkakirurgeja löytyy Suomessa suurimmista kaupungeista useita ja implantit, joita Suomessa käytetään ovat varmasti turvallisia ja täyttävät kaikki vaadittavat normit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *