Sairaanhoitaja kotiin – lääkäripalvelut kotona

laakari-kotiin-kotihoito

Julkisen terveydenhuollon kautta kaikki eivät saa kotiin kutsuttua lääkäriä tai hoitajaa. Pääkaupunkiseudulla kuka tahansa voi tilata kotiinsa lääkärin tai hoitajan yksityiseltä puolelta. Aina ei ole mahdollisuutta tai halua mennä lääkärikeskukseen tai terveysasemalle tutkimuksiin tai hakemaan lääkkeitä. Tällöin kotiin kutsuttava lääkäri tai hoitaja on hyvä ratkaisu hoidon saamiseksi.

On monia sairauksia, jolloin kotoa poistuminen ja päivystyksessä istuminen ei ole paras vaihtoehto hoidon saamiseksi. Yleisiä vaivoja voivat olla esimerkiksi vatsavaivat, korvatulehdukset ja infektiotaudit, joihin on mukavampi saada hoitoa omassa kodissa ilman että tarvitsee lähteä autolla lääkäriin.

Lapsiperheissä yleisiä sairauksia ovat korvatulehdukset ja tuolloin kotilääkärin käynti voi olla helpompi tapa saada lääkitystä tulehdukseen kuin jonottaa terveyskeskuksessa vastaanotolla. Jotkut lapsivakuutukset myös kattavat kotilääkärin maksun Kela korvauksen jälkeen. Kannattaa kuitenkin selvittää korvaako oma vakuutus kotilääkärikäynnit.

Kotikäynnillä lääkäri näkee myös paremmin potilaan ympäristön ja osaa nopeammin kartoittaa tarvittavan hoidon. Vanhuksien hoidossa on hyvä, että lääkäri näkee kokonaiskuvan, jotta voidaan suunnitella tarvittava hoito kuntoutukseen. Lääkäri tai sairaanhoitaja pystyy myös käyttämään enemmän aikaa potilaan hoitoon kotona kuin lyhyellä sairaanhoitoajalla terveyskeskuksessa. Tämä auttaa paremmin suunnittelmaan oikean hoidon potilaalle.

Kuinka voit tilata lääkärin kotiin?

Kotilääkärin tilaus on helppoa. Voit soittaa yksityiselle lääkäriasemalle joka tarjoaa kotilääkäripalveluita. Hoitaja kartoittaa tilanteen puhelimessa ja ilmoittaa päivystävälle kotilääkärille. Esperiltä voit tilata sairaanhoitajan tai kotilääkärin Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla helposti puhelimella klo 8-23 välisenä aikana.

Sairaanhoitajan käynnillä onnistuu esimerkiksi lääkärin määräämät laboratoriokokeet sekä muut tavanomaiset pientoimenpiteet. Kotisairaanhoito onnistuu siis myös yksityisen kautta ja aikaa potilaalle on enemmän kuin julkisen terveydenhuollon kautta, jonka kotisairaanhoitoajat ovat lyhyitä.

Käynnit kotona ovat yleisesti noin 170 euroa Kela korvauksen jälkeen, joten kaikilla ei ole mahdollisuutta tilata hoitoa kotiin. Lapsiperheillä voi vakuutus korvata myös kotikäynnit ja vanhuksilla kannattaa miettiä sopisiko kotilääkärin käynti jossain tilanteessa paremmin kuin lääkäriin meno.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *