Seniorin Helsinki

Helsinkimission tapahtumat eläkeläisille

Helsinkimissio järjestää monenlaista ja monipuolista tekemistä helsinkiläisille senioreille. Ohjatut virkistysryhmät esimerkiksi tarjoavat mukavaa tekemistä sekä yhdessäoloa eläkeläiselle, jolla on paljon vapaa-aikaa. Tapaamisessa saatetaan jumpata, venytellä, pelata pelejä tai keskustella maailman menosta. Tapaamisten tarkoituksena on saada hyvää seuraa sekä iloista mieltä. Virkistysryhmiä toimii ympäri Helsinkiä ja osallistuminen niihin on maksutonta. Musiikki on usein lähellä senioreiden sydäntä ja musiikki yhdistää ja tuo hyvää mieltä. Helsinkimissio järjestää useita kertoja viikossa yhteislauluhetkiä sekä musiikkiesityksiä. Senioritoimintaan kuuluu myös erilaisia keskusteluryhmiä sekä parisuhderyhmiä, jotka kokoontuvat viikoittain. Kampissa sijaitsee Helsinkimission kohtaamispaikka Albertin olohuone, joka on avoinna päivittäin. Sinne voi vapaasti mennä tutustumaan silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Helsingin kaupungin liikuntapalvelut senioreille

Helsingin senioriliikuntapalvelut on tarkoitettu yli 63-vuotiaille helsinkiläisille. Ohjatun liikunnan tavoitteena on pitää yllä sekä kehittää fyysistä kuntoa, parantaa toimintakykyä ja tuottaa iloa ja virkistystä. Sotainvalidit sekä henkilöt, joilla on rintama-, sotilas tai rintamapalvelustunnus saavat käyttää palveluja maksutta. Ohjattuja liikuntatunteja on tarjolla ympäri Helsinkiä Helsingin uimahalleissa ja liikuntapuistoissa. Tunnit ovat aina päiväsaikaan ja niille voi ostaa joko kertamaksulippuja tai kausikortin, jolla saa osallistua niin monelle tunnille kuin haluaa. Vesijumpat ovat hyvin suosittuja, samoin kun ohjattu kuntosaliharjoittelukin. Seniorisäpinät ovat tapahtumia, jossa on aina jokin liikuntateema ja jokainen seniori saa liikkua tapahtumassa oman mielensä ja kuntonsa mukaan. Alussa ja lopussa on yhteiset verryttelyt. Näitä järjestetään Myllypuron Liikuntamyllyssä, Pirkkolan urheilupuistossa sekä Töölön Kisahallissa.

Yhdistysten ja seurojen järjestämä liikunta

Monet liikuntaseurat sekä yhdistykset järjestävät erilaisia liikuntatuokioita helsinkiläisille eläkeläisille. Muun muassa Kampin liikuntakeskuksessa ja Latokartanon liikuntahallissa järjestetään eläkeläisten voimistelutunteja. Useissa yksityisissä kuntokeskuksissa on myös erikseen päiväsaikaan järjestettyjä eläkeläisten liikuntatunteja sekä ohjattua kuntosalitoimintaa.

Vanhainkotien järjestämä toiminta

Useat vanhainkodit Helsingissä järjestävät erilaisia päivätapahtumia, jotka ovat avoinna kaikille senioreille. Tapahtumissa voidaan keskustella, ulkoilla, tehdä arjen askareita, askarrella tai vaikkapa tanssia. Kotona asumista halutaan tukea kaikin keinoin ja senioreille tarjotaan mielekästä tekemistä myös sen takia, että sosiaalisuus säilyy. Usein palvelutalojen ravintolat ovat avoinna joka päivä myös ulkopuolisille ja ne tarjoavat hyvää ruokaa edulliseen hintaan. Useilla kotona asuvalla seniorilla on tapana käydä ruokailemassa lähellä olevassa palvelutalossa, jotta he saavat helposti maistuvaa ruokaa ja mukavaa ruokailuseuraa siinä samalla.

Kirkon toiminta

Kirkko tarjoaa monenlaisia palveluja helsinkiläisille senioreille. Seurakunnat järjestävät usein erilaisia tapahtumia ja keskusteluryhmiä erilaisten teemojen ympärille. Juhlapyhät ovat vahvasti läsnä seurakunnan toiminnassa ja erityisesti ennen pääsiäistä ja ennen joulua on tarjolla paljon tapahtumia senioreille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *